Jean-Denis Lejeune duwt Gemeentebelangen Flémalle

Jean-Denis Lejeune zet zijn schouders onder de lijst van Gemeentebelangen in Flémalle. De lijst is een samenwerking tussen het CDH en enkele onafhankelijken. Lejeune engageert zich al enkele jaren voor het CDH, in 2010 was hij kandidaat voor de federale verkiezingen.

Lejeune, die ook kabinetsmedewerker is van staatssecretaris Melchior Wathelet, zegt dat hij in het voorjaar werd benaderd door lijsttrekker Yves Moulin. Na enkele maanden bedenktijd heeft Lejeune toegezegd. "Als de mensen mij het vertrouwen schenken, zal ik misschien verkozen worden. Als dat zo is wil ik de problemen van de inwoners aanbrengen op de gemeenteraad."

De voorzitter van de lokale CDH-afdeling Christian Bauset is verheugd over de nieuwe aanwinst. "We zijn blij dat zijn goesting om zich politiek te engageren zich vertaalt in een plaats op de lijst. Hij is natuurlijk iemand die ons stemmen kan aanbrengen. Maar hij eist niets in ruil en wil zo normaal mogelijk behandeld worden."

Lejeune is de vader van Julie, een van de slachtoffers van Marc Dutroux. Hij engageert zich al enkele jaren voor het CDH. In 2010 was hij kandidaat voor de federale verkiezingen.

lees ook