Kerncentrale in Borssele is OK volgens Den Haag

Extra veilgheidsmaatregelen voor de kerncentrale van Borssele, in de Nederlandse provincie Zeeland, zijn niet nodig. Dat is volgens minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) de conclusie van een rapport van de Kernfysishe Dienst, die toeziet op de veiligheid van de kerncentrales in Nederland.

Verhagen had de Kernfysische Dienst om informatie gevraagd naar aanleiding van de problemen die zijn vastgesteld in het reactorvat van Doel 3, waar scheurtjes zouden zijn vastgesteld.

Volgens Verhagen komt het reactorvat van Borssele van een andere leverancier en is het gemaakt van materiaal van een andere samenstelling. De gevolgen van afwijkingen zoals in Doel 3 zouden volgens Verhagen onmiddellijk door de bestaande meetapparatuur kunnen worden opgespoord.