Marc Coucke wint derde editie "MasterChef"

De Vlaamse ondernemer Marc Coucke heeft de derde editie van "MasterChef" gewonnen op de commerciële zender VTM. De baas van Omega Pharma won de finale van het kookprogramma voor BV's voor de acteurs Maarten Bosmans en Manou Kersting.

De voorbije acht weken namen 36 bekende Vlamingen het tegen elkaar op in de kooktalentenjacht "MasterChef". De finale van het programma was een zaak voor drie mannen. Marc Coucke, Manou Kersting en Maarten Bosmans kruisten de culinaire degens.

Marc Coucke overtuigde Wout Bru en Kenny Bernaerts met zijn uitgekiende gerechtjes die secuur geserveerd werden. "Er kan maar een iemand "MasterChef" worden, en dat is Marc Coucke", klonk het.

"Dankjewel. Jawadde. Ik ben echt heel blij, want als je mij dit twee maanden geleden zou gezegd hebben, ik zou het niet geloofd hebben. De titel legt een zware druk op mijn schouders. Ik mag vanaf nu geen enkel slecht bord meer serveren", aldus Coucke.

"MasterChef" was de voorbije acht weken aan zijn derde seizoen toe op VTM. De vorige edities werden gewonnen door Sabine Appelmans en Bart Van den Bossche.