Microsoft heeft een nieuw en strak logo

Het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft heeft donderdag een nieuw logo voorgesteld. Het nieuwe merksymbool maakt gebruik van de bekende gekleurde vakjes van Windows, maar giet ze in een strakker jasje.

Microsoft staat aan de vooravond van de lancering van verschillende nieuwe producten, en dat gaat gepaard met een nieuw logo. Het nieuwe lettertype is fijner en wordt vergezeld door een kleurrijk blokje dat doet denken aan het Windows-logo.

Het is de bedoeling dat de gebruikers van verschillende Microsofttoepassingen een consistente gebruikerservaring beleven met het logo.

Binnenkort wordt de nieuwe versie van het besturingssysteem Windows gelanceerd. Er komt ook een nieuwe versie van Microsoft Office. Microsoft gaat ook een eigen tabletcomputer lanceren en zet in op een besturingssysteem voor smartphones.