Miljoenenfraude bij vervuiler van Fleurus?

Er loopt een gerechtelijk onderzoek tegen het bedrijf Best Medical Belgium uit Fleurus waar onlangs nucleair afval werd ontdekt. Dat staat in De Tijd. Het parket van Charleroi onderzoekt of er geld is verduisterd.

Het zou gaan om 13 miljoen euro, die bestemd was om oude nucleaire installaties te ontmantelen en radioactief afval te verwijderen.

Het bedrijf werd in mei failliet verklaard. Eerder deze maand raakte bekend dat het bedrijf een opslagplaats achterliet met radioactief afval.

Het gerecht onderzoekt de rol van de voormalige eigenaar in de zaak, een Indisch-Amerikaanse zakenman. Die heeft op zijn beurt in de Verenigde Staten een grote schadeclaim ingediend tegen een aantal Belgische instellingen en personen. Hij zegt dat hij 30 miljoen euro schade heeft geleden bij Best Medical omdat hij niet de beloofde "raad, financiële steun en aanmoedigingspremies" heeft gekregen.