Moordenaar van John Lennon blijft in de cel

De Amerikaan Mark David Chapman heeft voor de zevende keer tevergeefs een verzoek voor vervroegde vrijlating ingediend. Chapman werd in 1981 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf met een minimum van 20 jaar cel voor de moord op John Lennon.

Mark David Chapman schoot John Lennon op 8 december 1980 neer voor de deur van zijn woning in de Dakota Building in New York.

In 2000 diende Mark David Chapman voor het eerst een verzoek voor vervroegde vrijlating in. Chapman heeft de voorbije jaren van zijn recht om elke twee jaar een verzoek tot vervroegde vrijlating in te dienen, gebruik gemaakt.

De autoriteiten hebben nu ook negatief gereageerd op de zevende poging van Chapman om vrij te komen. "Een vervroegde vrijlating zou de eerbied voor de wet en het tragische verlies van een mensenleven ondergraven", motiveren de autoriteiten de nieuwe afwijzing.