Mwahahaha maakt intrede in woordenboek

Om met de moderne tijd mee te zijn heeft het woordenboek van de Engelse taal vandaag nieuwe woorden toegevoegd aan de officiële woordenlijst. Voortaan kunt u met Scrabble of Wordfeud punten scoren met onder meer het woord "mwahahaha."

De nieuwe woorden zullen toegevoegd worden aan de online versie van de Oxford English Dictionary. Het woord "tweeps" wordt er omschreven als "iemands volgers op de socialenetwerksite Twitter".

Het woord "lolz" is dan weer een uitdrukking van plezier, gelach of amusement, voornamelijk online gebruikt. 

Ook het woord "ridic" - de afkorting van het woord ridiculous - doet zijn intrede in het woordenboek.

De meest in het oog springende nieuwkomer is ongetwijfeld het woord "mwahahaha". Dat is de uitgeschreven versie van een gemene lach.

Op de website van Time staan ook een aantal nieuw toegevoegde woorden en begrippen die inmiddels alweer wat ouderwets aandoen, zoals "Date Night" (een avond die is gereserveerd voor een romantische aangelegenheid), "dirty martini" (een cocktail) en "group hug" (groepsomhelzing). Het woord "douche" heeft er een nieuwe betekenis bij gekregen: een afschuwelijk of verachtelijk persoon (ook wel douchebag genoemd).

lees ook