Oud-burgemeester terug naar Open VLD in Melle

In Melle zal oud-burgemeester Edouard De Potter d'Invoye de Open VLD-lijst trekken. Nochtans werd de politicus enkele jaren geleden na een ruzie door het bestuur uit partij gezet. De plooien lijken gladgestreken, want 6 jaar later voert hij nu toch de blauwe lijst aan.

In 2006 leidde een hoogoplopende ruzie binnen de blauwe partij ertoe dat De Potter, die tot 2006 burgemeester was, door de nationale leiding uit de Open VLD werd gezet.

De politicus trok daarop met ONS Melle naar de vorige lokale verkiezingen. De oud-burgemeester deed het toen niet slecht, maar moest het afleggen tegen Dirk De Maeseneer (CD&V), die besloot een coalitie aan te gaan met Open VLD.

Nu, 6 jaar later, rommelt het nog steeds binnen Open VLD. De lijstvorming en de afspraken met de coalitiepartner bleken de basis voor nieuwe meningsverschillen. In mei stapten schepen Dany Cottenie en partijvoorzitter Eric Roelandt om die reden op en richtten de nieuwe partij Gemeentebelangen op.

Die ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat De Potter d'Indoye weer werd opgevist door Open VLD en dat de oud-burgemeester de blauwe lijst zal trekken op 14 oktober.

lees ook