Pianist Yevgueni op lijst SP.A/Groen in Beveren

De pianist van muziekgroep Yevgueni en frontman van de band Walrus Geert Noppe is kandidaat op de kartellijst van SP.A en Groen in Beveren. Noppe is al jaren lid van de Beverse groenen. Het is de eerste keer dat hij zich ook politiek inzet voor zijn partij.

Noppe wil het project van Groen en de SP.A in Beveren voluit ondersteunen. "Ik vind dat Beveren beter, gedurfder en straffer kan. Beveren zou een voorbeeldgemeente kunnen zijn op tal van vlakken, maar blijft een beetje hangen in kleurloosheid."

De kartellijst wil met haar plan "Beveren 2020" de gemeente groener en socialer maken. Voor Noppe zijn onder meer veilig verkeer en betaalbaar wonen belangrijk. "Op heel wat wegen kan je gewoon niet veilig fietsen. Er wordt wel eens een fietspad aangelegd maar dat gebeurt zo ongecoördineerd en willekeurig. Wij willen een fietsambtenaar aanstellen die een doordacht actieplan uitdenkt."

Lijsttrekker Kristien Hulstaert is blij met de nieuwe aanwinst. "Dat Geert kandidaat is op onze lijst is voor ons een stevig hart onder de riem. Het geeft aan dat ons project aanslaat en dat mensen er hun nek voor willen uitsteken."

lees ook