Slachtoffer explosie in Houthalen is overleden

In het militair ziekenhuis van Neder-over-Heembeek is een van de zeven gewonden van de explosie in Houthalen-Helchteren overleden. De adjudant werkte al sinds 1991 bij de militaire ontmijningsdienst DOVO.

Het slachtoffer is een adjudant van 47. De man werkte al sinds 1991 voor de ontmijningsdienst DOVO. Defensie biedt de familie van het slachtoffer zijn medeleven aan en zegt dat de hele militaire gemeenschap diep geraakt is door het overlijden.

Gisteren is de ontmijner samen met andere militairen gewond geraakt bij de explosie van munitie op het schietterrein van de luchtcomponent van Defensie in Houthalen-Helchteren.

Bij dat ongeluk zijn in totaal zeven mensen gewond geraakt. Naast de overleden man zijn ook drie andere militairen zwaargewond. Volgens Defensie is hun toestand stabiel.

De zeven ontmijners waren bezig met het onschadelijk maken van pyrotechnisch afval, dat is kruit uit munitie en schietstoelen. Plots zou een van die stoffen ontploft zijn. De oorzaak is nog niet bekend, maar zelfontbranding wordt niet uitgesloten.