Struisvogelei is een wapen, zegt een rechter

Een man uit Nieuw-Zeeland die een struisvogelei naar zijn vrouw had gegooid, moet zich zes maanden bezinnen in de gevangenis, dat heeft een rechter geoordeeld. De man gooide met het ei omdat het huisdier van zijn vrouw - een varken - zijn kettingzaag had vernield.

Philip Russell was er niet over te spreken dat het varken (alweer) vernielingen had aangericht. Uit pure boosheid stapte hij naar de keuken om daar een struisvogelei vast te nemen en het naar zijn vrouw te gooien, aldus Nieuw-Zeelandse media.

De rechter heeft de man voor zes maanden veroordeeld voor huiselijk geweld met een struisvogelei als wapen. De verdediging van de man - "ik had verwacht dat mijn vrouw het ei zou vangen" - viel bij de rechter in dovemansoren.

Het varken was niet aan zijn proefstuk toe, want eerder had het dier ook al schade toegebracht aan de woning van het koppel, enkele eigendommen van de gemeente en het huis van de buren. Toen Russell zag dat het varken toch weer vrij rondliep, ondanks zijn vraag om het dier op te sluiten, sloegen zijn stoppen door.

Hoe het struisvogelei in de eerste plaats in hun keuken was terechtgekomen, raakte niet bekend. Struisvogels zijn immers geen inheemse diersoort in Nieuw-Zeeland.

lees ook