The Jacksons op de Night of the Proms

De groep The Jacksons is dit najaar de hoofdact op de Night of The Proms. De vier broers van Michael Jackson zullen er enkele van hun grootste hits zingen. De Proms gaan op 8 november van start in het Sportpaleis in Antwerpen.

The Jacksons, beter bekend als The Jackson 5, werd opgericht in de jaren 60 en was in de jaren 70 en 80 een van de meest geliefde muzikale acts. De groep bestond uit de broers Jackie, Jermaine, Marlon, Tito en natuurlijk Michael Jackson.

Het repertoire van de vijf Jacksons bestond vooral uit R&B, soul, funk en later ook disco. De groep scoorde wereldhits als "ABC", "Blame it on the boogie", "I want you back" en "I'll be there".

Vanaf 1972 combineerden de Jacksons hun activiteiten als band met solocarrières, waarvan die van Michael Jackson de meest succesvolle was. In 1997 werd de groep toegevoegd in de Rock 'n Roll Hall of Fame.

Dit jaar stonden de vier broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito opnieuw samen op het podium in de VS als eerbetoon aan hun overleden broer Michael Jackson. Nu maken The Jacksons ook de oversteek naar Europa.

Met de aankondiging van The Jacksons is de affiche van Night of the Proms trouwens compleet. Ook Anastacia, Naturally 7, Ozark Henry, John Miles, harpist Remy van Kesteren en het symfonisch orkest Il Novecento staan op de affiche.

De concertreeks van de Night of The Proms vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 17 november in het Sportpaleis in Antwerpen.