Tientallen doden bij etnisch geweld in Kenia

In het zuidoosten van Kenia zijn minstens 52 doden gevallen bij etnisch geweld tussen leden van de Orma- en Pokomo-stammen. Wellicht gaat het om een ontaard dispuut over graasgrond voor vee.

De meeste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen. Ze zijn omgebracht met hakmessen. Volgens de lokale politie zijn 48 slachtoffers ter plaatse gedood en zijn twee anderen aan hun verwondingen overleden in het ziekenhuis.

De daders van de slachtpartij zijn nog niet gevat, maar volgens de Keniaanse politie gaat het om een ontaard dispuut over graasgronden voor vee. Naar alle waarschijnlijkheid is de aanval op de Orma uitgevoerd door leden van de Pokomo-stam. Tussen beide stammen heersen al langer spanningen, maar het is de eerste keer dat die zo gewelddadig worden. 

Begin volgend jaar zijn er verkiezingen in Kenia. Na de vorige verkiezingen in het Oost-Afrikaanse land, in 2007, vielen meer dan 1.200 doden bij stammentwisten en sloegen naar schatting 600.000 mensen op de vlucht.