Twee zwaargewonden door steekvlam in keuken

In Dikkelvenne, een deelgemeente van Gavere, zijn een man en een vrouw zwaar verbrand geraakt door een steekvlam uit een fornuis in de kantine van de lokale voetbalclub. Een vrouw is in kritieke toestand overgebracht naar het UZ Gent.

Het incident gebeurde in de kantine van SC Dikkelvenne. Clubmedewerkers waren er voorbereidingen aan het treffen voor een jaarlijks mosselfestijn. De steekvlam kwam blijkbaar uit een gasleiding toen een dampkap werd aangezet.

Twee mensen liepen zware brandwonden op en twee anderen raakten licht verbrand. Het gaat om gepensioneerde vrijwilligers.

De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht: de lichtgewonden naar het ziekenhuis in Oudenaarde, de twee zwaargewonden naar het UZ Gent. Een slachtoffer was er erg aan toe en is met een helikopter naar het UZ overgebracht. Geen van de slachtoffers verkeerde in levensgevaar.