VTM op zoek naar "Vlaamse Susan Boyle"

De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) heeft de najaarsprogramma's van VTM, 2BE en Vitaya voorgesteld. VTM plant onder meer de talentenjacht "Belgium's got talent" en "Sterren op de dansvloer". 2BE zendt de nieuwe komische serie van Luc Wyns uit.

VTM gaat in het najaar op zoek naar de "Vlaamse Susan Boyle" in de talentenjacht "Belgium's got talent" met juryleden Karen Damen, Ray Cokes en Rob Vanoudenhoven. De Nederlandse talkshowhost Paul de Leeuw maakt voor VTM "Manneke Paul" en Luc Alloo heeft een realityserie over het leven in de gevangenis van Leuven gemaakt.

Televisiekok Sofie Dumon debuteert op VTM in het programma "De keuken van Sofie" en Debbie en Nancy maken hun heroptreden in "Debby & Nancy's warme winter show" (foto).

Programmadirecteur Jan Segers kondigde op de persconferentie van de VMMa ook aan dat VTM zijn reclamestrategie aanpast. De focus ligt voortaan op de blokken tussen de programma's en de zender zal minder promotie voor zichzelf maken.

2BE zendt in het najaar de Champions League voetbal en "Crimi clowns", een nieuwe "gitzwarte gangerstercomedy" met Luc Wyns. Er komt ook een nieuwe "Expeditie Robinson" en verschillende Amerikaans series als "Spartacus" & "Touch".

Vitaya blijft in het najaar focussen op lifestyle en zendt de Amerikaanse remake van de Deense successerie "The killing" uit.