"Daden inbegrepen" nieuwe slagzin CD&V

"Daden inbegrepen" is de nieuwe slogan van CD&V en bouwt verder op het bekende "Iedereen inbegrepen". Op deze manier trapt de partij haar campagne voor de lokale verkiezingen definitief op gang. Partijvoorzitter Wouter Beke begon aan de zeven weken durende queeste in Dendermonde.

Eén van de zeven prioriteiten is "ruimte voor initiatief". CD&V wijdt dan ook de eerste van de zeven finale weken in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen aan het thema. "Elke week staat dan ook in het teken van een andere prioriteit", zegt partijvoorzitter Beke.

Op de Grote Markt van Dendermonde lanceerde de partij haar campagne "Daden inbegrepen". Wouter Beke en lokaal burgemeester Piet Buyse (rechts naast Beke op foto) overhandigden de "Accolade-award" aan de bezielers van het project "Walking Dender". Dat zal CD&V immers doen in elk van de 49 gemeenten die het een bezoek brengt.

"On Tour"

"In tegenstelling tot de N-VA, dat van de lokale verkiezingen een soort nationale test wil maken, schuift CD&V expliciet de lokale mensen naar voren", klinkt het kritisch over de voormalige kartelpartner.

Met "CD&V On Tour" willen de christendemocraten hun band met de gemeenten onderhouden. "Wij willen de grootste bestuurspartij blijven, ook in de Vlaamse gemeenten", aldus Beke. CD&V telt nu naar eigen zeggen 169 burgemeesters en maakt deel uit van ongeveer twee derde van de coalities.

"We gaan voor een warme en leefbare gemeenschap waar iedereen zich thuis voelt", zegt Beke. "Iedereen krijgt kansen en we zullen aan de mensen vragen om die kansen ook te grijpen. Het ene kan niet zonder het andere."

Planning

Dit zijn de thema's die de komende weken nog op de planning staan:

24/8-31/8: Ruimte voor initiatief
1/9-7/9: Veilig verkeer in beweging
8/9-14/9: Toekomstgerichte en gezonde gemeenten
15/9-21/9: Kinderen en zorg inbegrepen
22/9-28/9: Inzetten op echte integratie
29/9-5/10: Propere en veilige buurten
6/10-12/10: Betaalbaar wonen

lees ook