Adriaan van Dis schrijft het Groot Dictee

De Nederlandse schrijver en programmamaker Adriaan van Dis zal dit jaar de tekst schrijven van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Dat schrijft de Volkskrant. Van Dis treedt daarmee in de voetsporen van onder anderen Jan Wolkers, Kristien Hemmerechts en Arnon Grunberg.
Archieffoto

"Ik vind het erg leuk", reageerde Van Dis in de Nederlandse Volkskrant. "Mij is gevraagd mee te doen en de enige voorwaarde die ik had, was dat er ook een prijs zou zijn voor diegene die de meeste fouten maakt", grapte hij.

Adriaan van Dis debuteerde in 1983 met de novelle "Nathan Sid", waarvoor hij een Gouden Ezelsoor kreeg, de prijs voor het best verkochte literaire debuut. Andere bekende werken van Van Dis zijn "Indische duinen" (1994) en "Tikkop" (2010).

De 23e editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt half december uitgezonden op televisie. Het geheel wordt opnieuw gepresenteerd door Philip Freriks en Martine Tanghe.