Di Rupo heeft wel oren naar verzuchtingen ouders

De federale regering gaat stappen ondernemen om de voorwaarden voor voorwaardelijke invrijheidsstelling in bepaalde gevallen te verstrengen. Dat heeft premier Elio Di Rupo (PS) gezegd na een onderhoud met Paul Marchal en Jean-Denis Lejeune.

Het gesprek met de vaders van Julie Lejeune en An Marchal, beiden slachtoffers van Marc Dutroux, kwam er naar aanleiding van de mogelijke voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux.

"De verschrikkelijke daden waarover het gaat, zijn nog steeds zeer aanwezig in onze herinneringen en het leed van de families blijft ons allemaal raken", zei Di Rupo. Hij zegde toe om justitie verder te hervormen en beter tegemoet te komen aan de vragen en verzuchtingen die de families van de slachtoffers recent hebben geuit.

Na afloop van het gesprek reageerden de ouders tevreden.