Dierenwelzijn neemt 119 puppy's in beslag

Bij een hondenverkoper in Duffel zijn 119 verwaarloosde puppy's in beslag genomen. Het is al de tweede keer dat de handelaar tegen de lamp loopt voor gelijkaardige feiten. De hondjes zijn overgebracht naar asielen en stellen het goed.

"Een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen", zo luidt het spreekwoord. Een zinssnede die een dierenhandelaar uit Duffel zich allicht pas herinnerde toen inspecteurs van de federale overheidsdienst Dierenwelzijn binnenvielen in zijn zaak.

Naar echte ezels waren de controleurs evenwel niet op zoek. De handelaar werd gecontroleerd naar aanleiding van een eerdere inbreuk op het dierenwelzijn, twee maanden geleden. Toen werden bij de man 108 verwaarloosde puppy's in beslag genomen.

Bij de nieuwe controle moesten de ambtenaren van de FOD echter vaststellen dat de dierenhandelaar niet veel onthouden had van hun vorige bezoek. "Onze inspecteurs troffen in een serre 119 pups aan die geen drinken en nauwelijks eten hadden", zegt Eric van Tilburgh van de federale overheidsdienst. "In de serre was het dan al 35 graden Celsius. We hebben dan ook besloten om de hondjes meteen in beslag te nemen".

De puppy's werden voor verzorging overgebracht naar asielen in Mechelen, Kontich en Lommel. Ze stellen het ondertussen goed. De dierenhandelaar riskeert een boete.