Een plekje voor elke kleuter in Antwerpen

Op de eerste schooldag zullen alle Antwerpse kleuters een plaats hebben op school. Dat zegt schepen Robert Voorhamme van Onderwijs (SP.A). Op de plaatsen waar de nieuwe klasjes nog niet af zijn, zorgen scholen in de buurt voor tijdelijke opvang.

Na de aanmeldingsronde in april was gebleken dat er nog plaatsen tekort waren. Daarop werd beslist om op 16 nieuwe lokaties schooltjes in te richten, goed voor meer dan 1.000 extra plaatsen.

Sommige van de bijkomende klasjes zijn nog niet klaar. "Deze kleutertjes krijgen samen met hun juf of meester voor een korte periode onderdak in nabijgelegen scholen", zegt Robert Voorhamme. "De ouders zijn per brief verwittigd."

Volgens de stad Antwerpen zijn er ook voldoende leerkrachten gevonden om op 3 september aan de nieuwe klasjes les te geven.