Filmcomponist Morricone naar het Sportpaleis

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone (81) komt naar het Sportpaleis in Antwerpen. Op 22 december zal hij er een bloemlezing van zijn oeuvre dirigeren. Tickets voor het concert zijn al in voorverkoop verkrijgbaar.

Ennio Morricone componeerde tijdens zijn carrière al meer dan 400 filmscores, waarbij hij samenwerkte met de allergrootste regisseurs.

Morricone is vooral bekend van zijn samenwerking met Sergio Leone bij diens spaghettiwesterns. Hij componeerde onder meer de muziek van de "Dollar"-trilogie, met als bekendste titel "The good, the bad and the ugly".

Ook cinemagrootheden als Pier Paolo Pasolini, Giuseppe Tornatore, Terrence Malick en Brian De Palma deden een beroep op Morricone. De Italiaanse componist werd in totaal vijf keer genomineerd voor een Oscar en in 2008 kreeg er één voor zijn hele carrière.

Als dirigent leidde de Italiaan al verschillende orkesten in de meest prestigieuze zalen. In het Sportpaleis zal hij twee uur lang met symfonieorkest "Il Novecento" en een speciaal daarvoor samengesteld koor van 100 zangers het beste van zichzelf geven.