Franse tv-maker Jean-Luc Delarue is dood

De Franse televisiemaker Jean-Luc Delarue is op 48-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van maag- en buikvlieskanker. Delarue wordt in de Franse pers omschreven als een van de meest briljante tv-makers van de voorbije decennia.

De Parijzenaar Jean-Luc Delarue begon zijn televisiecarrière bij de Franse commerciële omroep TV6. Voor France 2 ontwikkelde en presenteerde hij het veelbesproken tv-programma "Ca se discute". Van 1994 tot 2009 kwamen de meest spraakmakende onderwerpen aan bod in de show, al dan niet gestoffeerd met anonieme getuigenissen.

De voorbije jaren raakte bekend dat Delarue kampte met een drank- en drugsverslaving. Delarue kwam ook in aanraking met het gerecht. De voorbije jaren reisde hij Frankrijk rond om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van drank- en drugsgebruik.

Jean-Luc Delarue maakte op 2 december bekend dat hij kanker had. In juli kon hij zijn proces voor het bezit van cocaïne in Nanterre niet bijwonen omdat hij te verzwakt was. De tv-presentator is overleden aan de gevolgen van zijn ziekte.