Jacht ingezet op losgeslagen kangoeroe

In Tielt hebben de politie en de brandweer de jacht ingezet op een uitgebroken kangoeroe. Dat zegt brandweercommandant Lieven Rijckaert in de Krant van West-Vlaanderen. Eén persoon liep lichte verwondingen op.
archieffoto

Omwonenden merkten de kangoeroe een eerste keer op in de Rijkegemkouterstraat in Tielt in het begin van de week. Nadien hield het dier zich gedeisd, maar woensdag na middernacht dook het opnieuw op. Daarop zijn de politie en de brandweer uitgerukt om de kangoeroe te vangen.

Uiteindelijk werd de kangoeroe in een hoek gedreven die afgespannen werd met plastic. Acht mensen konden het beest omsingelen en in bedwang houden. Daarbij liep één persoon lichte verwondingen op. Toen de kangoeroe zich verzette, beet die door een rubberen handschoen.