PS en SP.A samen op lijst in Watermaal-Bosvoorde

De SP.A slaat de handen in elkaar met haar Franstalige tegenhanger PS in Watermaal-Bosvoorde. "Wij willen de tegenstelling tussen arm en rijk in deze gemeente terugdringen", aldus SP.A-gemeenteraadslid Jos Betrand.

Net zoals in 2006 zal de SP.A een aantal plaatsen innemen op een kartellijst met de PS. Eerste SP.A'er op de lijst is Hilde Coolen. In totaal nemen vijf Vlaamse socialisten een plaats in op de kartellijst.

"Wij verdedigen bovendien dezelfde waarden en delen elkanders visie op de samenleving: solidariteit en sociale rechtvaardigheid, aandacht voor de leefomgeving en de belangen van de komende generaties", verduidelijkt Jos Bertrand (foto en 15e op de lijst) de samenwerking.

De PS beweert dat het  "ontegensprekelijk" de meest actieve partij in de gemeenteraad was. "Wij animeerden de gemeenteraad en zorgden voor discussie."

Grote peiler in het programma is zonder twijfel "samenleven op een solidaire en rechtvaardige manier". Zo willen de socialisten de tegenstelling tussen rijk en arm in de gemeente terugdringen.

lees ook