Radio 1 met veel nieuws, duiding en muziek

Radio 1 heeft zijn najaarsprogramma's voorgesteld. Jan Hautekiet presenteert van maandag tot vrijdag zijn nieuw programma "Hautekiet". Vaste waarden als "De ochtend", "Joos", "Sonar", "Vandaag" en "Nieuwe feiten" blijven van de partij.

Radio 1 zendt vanaf 3 september veel vertrouwde programma's uit, al dan niet met nieuwe presentatoren. Eerder raakte al bekend dat Xavier Taveirne en Marjan Temmerman Jonas Muylaert en Lisbeth Imbo vervangen als presentatieduo bij "De ochtend". Bert Rymen en Sara Van Boxtael blijven op post in het ochtendprogramma.

Radio 1 heeft ook enkele nieuwe weekendprogramma's voorgesteld. "Touché" met Friedl'  Lesage wordt een wekelijkse afspraak op zondag van 11 uur tot 13 uur. Annemie Peeters is de presentatrice van "Peeters & partners". Zaterdag en zondag blikt ze van 7 uur tot 9 uur terug op de actualiteit van de voorbije week. Op zaterdag blijven "Vox", "Interne keuken", "Allez allez" en "Classics" op het programma staan.

Björn Soenens, de Amerikawatcher van de nieuwsdienst van de VRT, wordt een van de presentatoren van "Closing time". Soenens zal elke dinsdag van 23 uur tot 24 uur focussen op Amerikaanse muziek. Er wordt van maandag tot en met zondag een "Closing time" uitgezonden net voor middernacht. Elke dag wordt er op een ander muziekgenre gefocust. Op maandag ligt de focus op de blues met Jan Sprengers en op vrijdag onderhoudt Barbara Rottiers de luisteraars met wereldmuziek.

"De ochtend" van Radio 1 wordt voortaan ook op Canvas uitgezonden. De voorbije maanden werd het actuamagazine uitgezonden op Eén.