Rufus Wainwright in het huwelijksbootje

De Amerikaans-Canadese zanger en muzikant Rufus Wainwright is getrouwd met zijn verloofde Jorn Weisbrodt. De zanger en de regisseur gaven elkaar hun jawoord in New York.

Onder anderen Yoko Ono, Julianne Moore, Mark Ronson, Lou Reed en het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf woonden de huwelijksplechtigheid op Long Island bij. Wainwright en Weisbrodt waren sinds 2010 met elkaar verloofd.

Rufus Wainwright en Jorn Weisbrodt hebben samen met de dochter van Leonard Cohen het gedeelde ouderschap over een 1-jarige dochter, Viva Katherine Wainwright Cohen.

Rufus Wainwright is de zoon van Kate McGarrigle en Louden Wainwright III. De vader van Wainwright treedt nog steeds op. Zijn moeder overleed twee jaar geleden op 63-jarige leeftijd. Zij scoorde met haar zus Anna McGarrigle een wereldhit met het folknummer "Complainte pour Sainte-Catherine" in 1975.