Ruimer zicht op het podium in Sportpaleis

In het Sportpaleis van Antwerpen worden tijdens de zomer voor het derde jaar op rij renovatiewerken uitgevoerd. Na het nieuwe dak en een minder steil balkon is dit jaar de koptribune aan beurt.

De mobiele tribune voor het podium van het Sportpaleis wordt deze zomer vervangen door een vaste betonnen constructie. Het publiek zal van op de nieuwe zitjes een ruimer zicht krijgen op het podium in de concertzaal.

De capaciteit van het Sportpaleis wordt ook uitgebreid van 19.151 plaatsen naar 20.702 zitjes. Volgend jaar wordt de capaciteit verder uitgebreid naar 23.359 plaatsen. 

Om in 2013 een nieuwe milieuvergunning in de wacht te slepen, werkt het Sportpaleis verder aan de uitbouw van een mobiliteitsplan. Het doortrekken van tramlijn 5 tot in Wijnegem moet een gunstig effect hebben op het aantal bezoekers dat met het openbaar vervoer komt.