Samsung en Apple krijgen allebei gelijk in Zuid-Korea

Een Zuid-Koreaanse rechter heeft geoordeeld dat Samsung en Apple inbreuk hebben gemaakt op elkaars patenten. Beide bedrijven moeten nu een boete betalen én enkele producten worden geweerd in Zuid-Korea.

De rechtbank in Zuid-Korea droeg Apple op om de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 en iPad 2 te bannen uit het land. De producten zouden immers een inbreuk zijn op twee patenten die in handen zijn van Samsung.

De rechtbank oordeelde ook dat de Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung enkele patenten van Apple heeft geschonden. Daarom mag onder meer de Galaxy S2 niet meer verkocht worden in Zuid-Korea. Aan de verkoop van de recentere producten van Apple en Samsung, zoals de iPhone 4S en Galaxy S3, werd niet geraakt.

De rechter veroordeelde beide bedrijven wel tot het betalen van een schadevergoeding. Apple moet Samsung 40 miljoen won betalen, wat neerkomt op zo'n 28.000 euro. Samsung moet Apple dan weer 25 miljoen won (17.500 euro).

De rechtszaak in Zuid-Korea maakt deel uit van de wereldwijde strijd tussen Apple en Samsung over patenten. In de Verenigde Staten loopt momenteel de grootste rechtszaak ooit tussen beide bedrijven. De uitspraak wordt daar binnenkort bekendgemaakt.