Schietpartij aan Empire State Building in New York

In New York zijn bij een schietpartij op Fifth Avenue, vlak bij de Empire State Building, twee doden en negen gewonden gevallen. Dat meldt de politie. Een van de doden is de schutter zelf.

De schietpartij vond plaats rond 9 uur plaatselijke tijd. De 53-jarige dader werkte in de buurt van de Empire State Building maar was ongeveer een jaar geleden ontslagen. Hij schoot een voormalige 41-jarige collega dood.

Een bouwvakker die de dader zag vluchten, verwittigde onmiddellijk de politie, die snel ter plaatse kwam. De agenten werden onder vuur genomen door de schutter. De agenten schoten terug en wisten hem daarbij te doden.

Uiteindelijk raakten negen mensen gewond, twee vrouwen en zeven mannen. Niemand van hen verkeert in levensgevaar.

De meeste mensen zouden gewond zijn geraakt bij het vuurgevecht tussen de politie en de schutter. Burgemeester Bloomberg sluit niet uit dat sommige van de gewonden geraakt werden door de politie.

De Empire State Building is een van de bekendste wolkenkrabbers en een van de belangrijkste toeristische attracties van New York. Verschillende straten rond het kruispunt van Fifth Avenue en 34th Street in Manhattan werden afgesloten

Het is al de vierde dodelijke schietpartij van de zomer in de VS.