Winkelstraat Bruul is weer open

De bekende Mechelse winkelstraat Bruul is in de loop van de avond weer opengesteld voor alle verkeer. Waarnemend burgemeester Koen Anciaux heeft daarvoor groen licht gekregen van de ingenieurs die de met instortingsgevaar bedreigde winkelpanden geïnspecteerd hebben.

Dat de Bruul opnieuw toegankelijk wordt, is vooral goed nieuws voor het muziekfestival Maanrock, dat dit weekend vlakbij in de Mechelse binnenstad plaats vindt. Voor de shoppers verandert er weinig, aangezien er eerder deze week al een looppad was gecreëerd langsheen de getroffen panden.

De winkels zelf, vestigingen van Cool Cat en H&M, blijven voorlopig dicht. Voor Cool Cat zit er volgens Anciaux ook geen heropening meer in, aangezien er op te veel plaatsen moet gestut worden. H&M zou wel zo snel mogelijk opnieuw de deuren willen openen, zij het dan niet in alle ruimten van het gebouw.

Het instortingsgevaar kwam maandagavond aan het licht, toen een voorbijganger een grote scheur in de gevel van een van de twee aanpalende winkels opmerkte. Binnen bleek ook de vloer van de eerste verdieping enkele centimeters verzakt te zijn. Er waren ook al enkele brokstukken naar beneden gevallen. Volgens de eerste vaststellingen zou het incident te wijten zijn aan een constructiefout bij eerdere verbouwingen, mogelijk in combinatie met slijtage.