17e editie Maanrock aan de gang in Mechelen

Dit weekend vindt in Mechelen het gratis stadsfestival Maanrock plaats. Publiekstrekkers op de eerste dag van het festival waren Daan en Guido Belcanto. Vandaag is het uitkijken naar onder meer The Scabs, Raymond van het Groenewoud en De Mens.

De 17e editie van Maanrock kwam wat traag op gang, omdat er regen was voorspeld. Het festival werd vanmiddag op gang getrapt door Summerbummerdownerfolk. De groep uit Oost-Vlaanderen mocht de eerste dag van het festival openen op de Main Stage op de Grote Markt.

Ook Geike Arnaert, de vroegere zangeres van Hooverphonic, gaf het beste van zichzelf op de Grote Markt. Later op de avond stonden ook nog onder meer Intergalactic Lovers, Daan, Shameboy, Liesa Van Der AA en Guido Belcanto op de podia, vier in totaal, in Mechelen.

Kurt Moens, de voorzitter van de stads-vzw Mechelse Feesten, verwacht in totaal zo'n 80.000 tot 120.000 bezoekers voor het stadsfestival. "Ik ben ervan overtuigd dat we weer een sterk programma neerzetten", zegt hij.

Vorig jaar lokte Maanrock nog 130.000 bezoekers en daarmee is het het grootste gratis stadsfestival van Vlaanderen. "Maanrock is ook écht gratis", aldus Moens. "Wij vragen geen parkeergeld, geen verplichte afname van drankjetons, geen polsbandjes voor de toiletten."

De 17e editie van het festival ziet er dit jaar wel een tikkeltje anders uit. Het podium van de Vismarkt verhuisde na protest van de lokale horeca naar de Botermarkt. Op de Wollemarkt staat dan weer voor het eerst een dj-stage.

Zondag staan nog optredens van The Scabs, Raymond van het Groenewoud, Meuris vs De Leeuw en De Mens op het programma. De voorbije jaren lokte Maanrock gemiddeld zo'n 100.000 bezoekers.