24 doden bij zware explosie in Venezuela

In het Zuid-Amerikaanse land Venezuela zijn 24 mensen gedood bij een zware ontploffing in een olieraffinaderij. In de buurt zijn ook huizen verwoest. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor de Venezolaanse uitvoer van olie.

De ontploffing vond plaats in de raffinaderij van Amuay in het noordwesten van het land. Wellicht heeft er zich gas opgehoopt en is dat ontploft. Daarop volgen een keten van nog meer ontploffingen.

Daarbij zijn 24 doden gevallen en er is ook sprake van een vijftigtal gewonden. De schade in de raffinaderij is erg groot en in de buurt zijn ook huizen verwoest. Onder de slachtoffers is een jongen van 10 jaar.

De raffinaderij van Amuay is een van de grootste ter wereld. Dagelijks worden er 645.000 vaten ruwe olie geraffineerd. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van de explosie zijn voor de uitvoer van olie. Venezuela is de grootste producent van olie in Zuid-Amerika en een van de grote uitvoerders ter wereld. Het land is ook lid van het OPEC-kartel.