"Romney, toon wat je nu nog verbergt"

Een groep mannelijke fotomodellen heeft de strijd aangebonden met de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney. Om hun kritische boodschap kracht bij te zetten, gebruiken ze niet alleen hun ontblote bovenlijf, maar ook het makkelijk in de oren liggende muziekwerk "What makes you beautiful" van de Britse popsensatie One Direction. Het nummer werd herschreven in "Disclosure", met de vraag aan Romney om te stoppen met zijn dubbelzinnigheden en eindelijk eens de waarheid te spreken.

De vijf modellen -"deels homoseksueel, deels heteroseksueel"- mogen dan vooral door hun gebrek aan kledij in een zonovergoten  plek de aandacht trekken, toch is het de kritische tekst die Romney direct in het hart moet treffen. De clip is dan ook een initiatief van Full Frontal Freedom, een organisatie die zich vooral wil afzetten tegen het politieke lobbywerk in de VS. Deze groep van onafhankelijken wil vooral op een creatieve manier mensen bewuster maken van hun politieke en sociale rechten.

Volgens een twitteraar is dit clipje "meer dan een aantal sexy modellen die dansen". Dat mag vooral blijken uit de tekst van de parodie, waaronder:

- "Je bent onzeker. Sommigen zeggen dat je een droogstoppel bent…Iedereen op tv kan dat zien, iedereen behalve op Fox News."

- "Je verandert je standpunten tijdens de campagne. Wat moet ik nog geloven? Je toont het niet."

- "Het rechtse gedachtengoed is verkeerd. Je zal ontmaskerd worden als een fraudeur…Je hebt miljarden verdiend door gewone mensen te ontslaan."

- "Je liegt tegen de stemgerechtigden zoals nooit iemand voordien gedaan heeft."

- "Wanneer je naar je rijkdom lacht, dan is het niet moeilijk te concluderen dat wat je achter de hand houdt, je niet openbaar zal maken."

U kunt hier beneden het clipje, dat op enkele dagen tijd een half miljoen kijklustigen wist te boeien, bekijken, met als zanger Colby Melvin, een van ’s werelds bekendste onderbroekenmodellen:

lees ook