De tijd tikt weg: geef uw steun aan een voorstel

De tijd tikt weg. Maandag om 9 uur stuurt De Vragende Partij een eerste keer een voorstel uit elke gemeente naar de lijsttrekkers. Welk? Het voorstel dat de meeste steun krijgt. De lijsttrekkers sturen ons dan hun standpunt. Woensdag kunt u dat lezen.

In De Vragende Partij op www.deredactie.be kan eenieder een voorstel doen om het leven in zijn of haar gemeente te verbeteren. De 10 voorstellen die de meeste steun krijgen van de inwoners van die gemeente, worden de komende weken voorgelegd aan de lijsttrekkers.

Maandag vertrekt het allereerste voorstel naar de lijsttrekkers. Steun dus nog snel de voorstellen die uw mening vertolken. Hoe meer stemmen een voorstel krijgt, hoe groter de kans is dat de lijsttrekkers er tegen woensdag een antwoord op geven. Uw steun versterkt de kans dat er een politiek debat groeit in uw gemeente over dat idee.

Bepaal het debat

Uw stem blijft ook de komende weken belangrijk. Als uw voorstel maandag niet naar de lijsttrekkers wordt gestuurd, kan dat nog gebeuren de volgende weken.

We sturen twee keer per week - op maandag en woensdag - de meest gesteunde voorstellen naar de lijsttrekkers. Elke woensdag en vrijdag publiceren we het antwoord van de lijsttrekkers. U weet dan of zij uw mening delen of niet.

Op het einde van de rit, vlak voor de verkiezingen, zullen de lijstrekkers zo hun mening hebben gegeven over tien voorstellen.

Voorstellen blijven welkom

U kunt dus bestaande voorstellen steunen, maar u kunt uiteraard ook zelf nog steeds een voorstel indienen. Het is belangrijk om steun te zoeken bij uw vrienden en kennissen om die nieuwe voorstellen naar boven te duwen. Zo bepaalt u mee het politieke debat en kent u het antwoord van de partijen over voorstellen die nu misschien nog niet besproken worden in uw gemeente.

Blijven stemmen is belangrijk

Bovendien gaat De Vragende Partij, vlak voor de verkiezingen, nog een versnelling hoger. In elke gemeente vragen we de lijsttrekkers drie beloftes te maken. Eén belofte over het voorstel dat in het totaal de meeste steun krijgt en twee beloften over twee andere veel gesteunde voorstellen in de top tien.

Stem dus op uw uitverkoren voorstellen, stuur nog voorstellen door en zoek daar steun voor. Zo krijgt u misschien een harde belofte van de lijsttrekkers en kunt u helpen om het leven in uw gemeente te verbeteren.

lees ook