Elisabeth Murdoch wil vader niet opvolgen

Elisabeth Murdoch, de dochter van mediamagnaat Rupert Murdoch (foto), heeft "absoluut geen ambitie" om haar vader op te volgen als hoofd van het mediabedrijf News Corporation. Dat heeft ze zelf gezegd op het tv-festival van Edinburgh.

Elisabeth Murdoch staat momenteel aan het hoofd van het productiehuis Shine, dat onder meer het programma "Masterchef" levert aan de BBC. Shine maakt sinds vorig jaar ook deel uit van News Corporation, het mediabedrijf van vader Murdoch.

Dochter Murdoch heeft duidelijk gemaakt dat haar rol binnen News Corporation niet kan worden geminimaliseerd. Zo was zij een van de mensen die Rebekah Brooks, voormalig hoofdredacteur van het intussen opgedoekte News of the World, aanmoedigde om ontslag te nemen.

Ook broer James Murdoch, voormalig voorzitter van News International, kreeg van zijn zus te horen dat hij het best opstapte. Haar vader opvolgen als hoofd van News Corporation ziet de 44-jarige zakenvrouw niet zitten.