Geen verkiezingen voor Patricia De Waele

Onafhankelijk raadslid Patricia De Waele is geen kandidaat voor de verkiezingen in oktober. Die beslissing heeft te maken met haar gezondheidstoestand. Zij blijft wel nog actief in de politiek en in het door haar opgestarte project "Gezond Evergem".

In oktober 2011 werd bij De Waele borstkanker vastgesteld. Vandaag is ze na een heelkundige ingreep en lange revalidatie weer aan de beterhand.

De politica wil door haar gezondheid niet te veel hooi op haar vork nemen en zal daarom niet deelnemen aan de verkiezingen. "Door de lange revalidatie is de termijn te kort om met een degelijke lijst af te komen. Bovendien wil ik me de komende twee jaar maximaal inzetten voor mijn parlementaire werk", zegt De Waele in Het Nieuwsblad.

De Waele sluit een comeback in de gemeentepolitiek niet uit, mogelijk opnieuw bij Gezond Evergem. Samen met oud-Open VLD-gedienden richtte zij destijds het project op. "Zonder mij zou Gezond Evergem heel wat minder stemmen halen. Er is dus in groep beslist dat de partij niet naar de verkiezingen trekt", verduidelijkt het raadslid.

Voor De Waele betekent dit echter niet het einde voor Gezond Evergem. "Gezond Evergem hoeft geen zitje in de gemeenteraad, maar kan ongebonden in bepaalde dossiers tussenkomen en de waakhond zijn van de meerderheid", zegt De Waele.

lees ook