Gewonden New York geraakt door politiekogels

De twee vrouwen en zeven mannen die gisteren bij een schietpartij op Fifth Avenue in New York gewond raakten, werden geraakt door kogels die de politie naar de schutter afvuurde. De agenten in kwestie hadden volgens een politiewoordvoerder nog nooit eerder hun wapen getrokken.

De resultaten van het politierapport werden vanmiddag bekendgemaakt. Volgens politiechef Ray Kelly werden de negen gewonden geraakt door splinters of kogels die door de politie afgevuurd werden.

De twee agenten vuurden zestien keer naar de schutter. Kelly benadrukte dat de twee niet lichtzinnig met hun wapen omgingen. Het was voor beiden de eerste keer dat ze  tijdens hun dienst hun wapen trokken. Drie van de negen gewonden verblijven nog steeds in het ziekenhuis. Hun toestand is onveranderd maar geen van hen verkeert in levensgevaar.

Bij het vuurgevecht vielen twee doden, onder wie de aanvaller. Het ging om een ontevreden werknemer, een man van 58 uit Manhattan, die vorig jaar ontslagen was. Hij zou een slechte relatie hebben gehad met zijn slachtoffer en hem al eerder bedreigd hebben.

Volgens de politie verborg de schutter zich achter een auto en vuurde hij vijf keer toen zijn vroegere collega het gebouw wou binnengaan. Daarna draaide hij zich om en wandelde weg. De twee toegesnelde agenten hadden maar een fractie van een seconde de tijd om te reageren, want het leek alsof de schutter opnieuw zijn wapen trok.