Griekse autosnelweg gesloten door bosbranden

Ten noordoosten van de Griekse hoofdstad Athene is een hevige bosbrand uitgebroken. Het is al een hele zomer erg heet in Griekenland en op tal van plaatsen is er al veel schade aangericht door branden.

De brand brak vanochtend vroeg uit ten noordoosten van Athene en al vrij snel moest de belangrijkste snelweg van noord naar zuid in het land worden afgesloten.

Het vuur bedreigde ook enkele dorpen, een industrieterrein en een militair kamp. Vooral dat laatste leidde tot onrust omdat er munitie en explosieven opgeslagen liggen.

Volgens de openbare tv-zender hebben de brandweerlui het vuur inmiddels onder controle, maar blijft de situatie erg moeilijk. Het is al wekenlang erg heet in Griekenland en er zijn al eerder grote bosbranden geweest.

Zo zijn een groot aantal mastiekbomen vernield op het Egeïsche eiland Chios en in het noorden van het land was het beroemde klooster van Athos een tijdje bedreigd door bosbranden. Dat klooster is door de VN-cultuurorganisatie Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.