Ook dit jaar weer regen op Feest in het Park

Het is intussen al de derde dag van Feest in het Park. Net als tijdens de voorbije edities kon ook de regen dit keer niet uitblijven. Headliner vanavond is The Dandy Warhols, gevolgd door Vive la Fête.

Het is alweer de 16e editie van Feest in het Park, aan de oevers van de Donkvijvers in Oudenaarde. Ook dit keer is het festival niet droog gebleven, de festivalgangers kregen al een flinke regenbui over zich heen. "Van de 17 edities hebben we er al 14 met regen gehad", liet organisator Wim Merchiers weten op Studio Brussel. "Maar de mensen blijven komen", zei hij nog.

De voorbije dagen stonden al grote namen als Felix Da Housecat, Goose, Costums, De Jeugd van Tegenwoordig, Kelis en Arsenal op het podium in Oudenaarde. De derde festivaldag werd vanmiddag geopend door de Nederlandse groep Chef' Special.

Na Chef’ Special was het de beurt aan School is Cool (foto boven) om het podium te betreden. De band moest vandaag twee optredens geven, rond 21.30 begonnen ze ook met hun set op Jospop in Schepdaal. “Tof podium, tof publiek”, was de reactie van de groep op hun optreden in Oudenaarde. Het zijn trouwens de laatste weken van School is Cool met Nele Paelinck (foto in tekst). “Dat is wel een beetje speciaal”, klonk het. Een opvolger voor de violiste heeft de groep voorlopig nog niet gevonden.

Net als School is Cool, staat ook ’t Hof van Commerce vanavond nog op Jospop. Hun optreden op Feest in het Park vonden Flip Kowlier en co alvast “beestig”.

Ook Jan Paternoster een Dries Van Dijck van Black Box Revelation (foto in tekst) traden vanavond op in Oudenaarde. “Het wordt een uur volle gas”, lieten de bandleden op voorhand al weten aan Studio Brussel. Op 17 september vertrekt de groep trouwens voor zes weken naar de Verenigde Staten. Twee dagen daarvoor zijn ze wel nog te zien op Leffingeleuren.

Vanavond is het op Feest in het Park nog uitkijken naar onder meer de Amerikaanse band The Dandy Warhols en het Belgische Vive la Fête. Morgen wordt het vierdaagse festival afgesloten door Absynthe Minded en Merdan Taplak.