PS gaat voor veiligheid en zekerheid

Fysieke veiligheid en bestaanszekerheid zijn dé prioriteiten van de PS voor de lokale verkiezingen. Dat heeft partijvoorzitter Thierry Giet verklaard ter gelegenheid van een zomerbijeenkomst van de partij op de site van Grand Hornu bij Bergen.

Exact 50 dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft de PS een bijeenkomst gehouden, waar Thierry Giet de krijtlijnen van zijn partij toelichtte. Veiligheid, zowel in de fysieke zin als het waarborgen van het bestaan is topprioriteit voor de socialisten.

"Sommigen misbruiken "veiligheid" om de angstgevoelens aan te wakkeren, maar wij verkiezen om daadwerkelijk actie te ondernemen", aldus Giet.

Gemeenten moeten enerzijds de bereikbaarheid van orde- en politiediensten verhogen en anderzijds een preventiebeleid voeren. "Meer veiligheid en minder openbare diensten, horen we anderen wel eens zeggen. Dat is je reinste onzin", aldus Giet.

Andere PS-thema's zijn onder meer: betaalbare huisvesting, integratie, onderwijs en de strijd tegen sociale uitsluiting.

lees ook