Sportvliegtuigje stort neer bij Frans dorp

Nabij het Franse dorpje Solemont is een sportvliegtuig neergestort. Het toestel had vier Zwitsers aan boord en zou opgestegen zijn in Antwerpen. Volgens verscheidene ooggetuigen zou het vliegtuigje getroffen zijn door de bliksem.

Het sportvliegtuig, een toestel van het type PC-12, was waarschijnlijk op weg naar Zwitserland toen het vrijdagavond neerstortte nabij het Franse dorp Solemont. Volgens de laatste informatie zou het opgestegen zijn in Antwerpen.

Veertig minuten nadat het vliegtuigje een noodsignaal had uitgezonden, troffen de hulpdiensten het wrak van het toestel aan op ongeveer 500 meter van waar de eerste huizen in Solemont staan. Ondanks de zoekacties van de reddingsploegen zouden er nog geen overlevenden zijn teruggevonden.

De autoriteiten bevestigen ondertussen dat de personen die aan boord van het toestel zaten, vier Zwitsers zijn. Volgens verscheidene ooggetuigen zou het vliegtuigje getroffen zijn door de bliksem. De regio zou vrijdag getroffen zijn door hevige regenval, aldus de burgemeester van Solemont, Didier Grillot.