Tijger bijt verzorgster dood in Keulse zoo

In de Duitse stad Keulen heeft een tijger een verzorgster van de dierentuin gedood. Het dier viel de vrouw aan en verwondde haar zo ernstig dat ze kort nadien in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed.
De tijger wist te ontsnappen uit dit tijgerverblijf van de zoo in Keulen.

Na de aanval op de 43-jarige vrouw kon het roofdier door een openstaande veiligheidssluis uit zijn verblijf ontsnappen en geraakte in een aangrenzend gebouw. Om de tijger te stoppen, werd het roofdier door zoo-directeur Theo Pagel met een grootkalibergeweer gedood.

Na de uitbraak van de tijger werden delen van de zoo afgesloten. De politie bracht bezoekers en personeelsleden in veiligheid.

Volgens de zoo had de verzorgster niet samen met de tijger in dezelfde ruimte mogen komen. "De tijger zat op de plaats waar hij hoorde te zitten", aldus Pagel. Hij noemde het voorval de zwartste dag uit zijn leven. Volgens de politie werd door zijn ingrijpen mogelijk veel erger voorkomen.

Dodelijk ongevallen in Europese dierentuinen zijn eerder zeldzaam. Op 17 juni overleed in Zweden een 30-jarige verzorgster in de zoo van Kolmaarden nadat ze was aangevallen door een roedel van acht wolven.