Vandecasteele geniet steun van 2 politieke zwaargewichten

In Oostende is de lijst met de kandidaten voor de SP.A goedgekeurd. Over de lijst was tot nu toe weinig bekend. Burgemeester Jean Vandecasteele staat aan kop van de lijst; John Crombez en Johan Vande Lanotte worden lijstduwers.

Huidig burgemeester en lijsttrekker Jean Vandecasteele kan op de steun rekenen van vicepremier Johan Vande Lanotte en staatssecretaris John Crombez.

Vandecasteele wordt geflankeerd door schepen Nancy Bourgoignie en OCMW-voorzitter Franky De Block.

Opvallend: Bart Bronders en Yves Miroir, die zich eerder kritisch uitlieten over het beleid van de partij en Vande Lanotte hebben alsnog een 5e en een 6e plaats in de wacht gesleept.

Geen kartel met Groen

De SP.A heeft in Oostende de absolute meerderheid, maar bestuurde de voorbije zes jaar met Open VLD en CD&V. Vande Lanotte haalde bovendien zwaar uit naar andere partijen, zoals de N-VA en Groen, die volgens hem aansturen op een coalitie tegen de SP.A. Volgens Vande Lanotte deed de SP.A  in aanloop naar deze verkiezingen een aanbod aan Groen om samen naar de kiezer te trekken, maar gingen de groenen daar niet op in.

Vier thema's

De socialisten zullen in Oostende op een viertal thema's inzetten. Vande Lanotte licht toe: "We willen meer eengezinswoningen voor jonge gezinnen. Werkgelegenheid blijft ook belangrijk. We willen ook een actieve, veilige en nettere stad. Verder willen we meer inspraak en extra zeggingskracht voor de wijken".

lees ook