Weer brand bij speelgoedwinkel in Lubbeek

In Lubbeek is een tent aan speelgoedwinkel Happyland volledig afgebrand. De politie en brandweer vermoeden dat de brand is aangestoken. Het zou niet de eerste keer zijn dat er in de winkel is brandgesticht.

Bij de brand van vandaag vielen geen gewonden, maar de tent, die dienst deed als opslagplaats, ging wel in vlammen op. Het is al de tweede keer deze week dat er brand uitbreekt  in en rond de winkel. Donderdagnamiddag staken onbekenden nog isolatiemateriaal van de winkel in brand. Het vuurtje werd snel ontdekt en geblust, zonder tussenkomst van de Leuvense brandweer. Nadien kwam het labo van de federale politie wel ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren.

Net iets minder dan een jaar geleden, in september 2011, werd Happyland al tweemaal in één dag getroffen door een kleine brand aan de elektriciteitskast, en op 14 januari 2012 brak op dezelfde plaats opnieuw brand uit.

Daarnaast werd de voorbije maanden herhaaldelijk vandalisme gepleegd op de terreinen van de speelgoedwinkel en in de onmiddellijke omgeving. Onbekenden hadden het daarbij gemunt op een afsluiting en op het huisje waar de winkelkarretjes staan.

De lokale politie onderzoekt nu of er een verband is tussen de verschillende feiten.