150.000 Cultuurmarkt-bezoekers ondanks regen

In Antwerpen is het nieuwe cultuurseizoen traditioneel op gang getrokken met de Cultuurmarkt Vlaanderen. Op zo'n 20 locaties in de binnenstad hebben zo'n 200 culturele organisaties hun programma voor het komend seizoen voorgesteld.

Het thema van deze Cultuurmarkt is "Kies voor cultuur". "Allereerst willen we natuurlijk zeggen: Kom naar de Cultuurmarkt, documenteer u en geniet van een jaar vol cultuur", zegt directeur Annik Klaes van organisator Prospekta.

"Maar de onderliggende boodschap is om mensen aan te sporen, als ze straks naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan, om na te denken over welke partijen cultuur op hun programma zetten".

Op de Cultuurmarkt stellen niet alleen ruim 200 organisaties, grote en kleine, hun programma voor volgend seizoen voor, maar zijn er ook gratis optredens voor het publiek. Erg massaal was dat vanmorgen nog niet toegestroomd: de nu en dan hevige regenbuien waren een spelbreker. Toch kwamen er gespreid over de hele dag 150.000 bezoekers afgezakt naar de Antwerpse binnenstad. Ze konden genieten van optredens van tientallen muziekgroepen uit alles genres, van jazz tot reggae. Er kon ook al geproefd worden van theater, comedy en dans.

Een van de bezoekers op de Culttuurmarkt was minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V). Ze toonde zich verheugd over het grote aanbod op de Cultuurmarkt. "Dat bewijst dat er een enorm aanbod is", zei ze. "Er is ook veel participatie, maar zo'n Cultuurmarkt kan mensen aanzetten om nog meer te participeren".

Cobra proeft de sfeer op de Cultuurmarkt