"Deze Feest in het Park was de mooiste"

De 17e editie van Feest in het Park aan de Donkvijvers in Oudenaarde heeft de afgelopen vier dagen minstens 38.000 bezoekers gelokt. Organisator Wim Merchiers vond deze editie de mooiste.

"Ik heb enkel geprogrammeerd wat ik zelf tof vind, muzikaal was het ongelooflijk goed", zegt Merchiers. "Zo bracht de Jamaïcaanse "King of Dancehall" Beenie Man, de show van zijn leven en bewees Fat Freddy's Drop waarom ze in Europa grote jongens zijn". Merchiers genoot ook van de dj-set van Groove Armada en David Rodigan en van Goose en Arsenal.

De drukste dag van de vierdaagse was zaterdag. Toen kwamen er 12.000 mensen naar Oudenaarde. Op donderdag waren er 8000 festivalgangers, op vrijdag tussen 10.000 en 11.000 en op zondag tussen 8.000 en 9.000.

Dat het festival te kampen krijgt met regen, is intussen een traditie in Oudenaarde. "Het regende tijdens veertien van de voorbije zeventien edities", telt Merchiers na, maar hij blijft optimistisch. "Modder hadden we dit jaar niet."