"Grootvader van Bollywood" is overleden

Bollywood-acteur A.K. Hangal, ook wel "de grootvader van de Indiase cinema" genoemd, is op 95-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek aan de gevolgen van een heupfractuur.

Hangal werd geboren in wat nu Pakistan is. Hij zat drie jaar in de gevangenis wegens zijn activisme tegen de Britten, in de periode voor de onafhankelijkheid. Later trok hij naar Bombay (nu Mumbai) en sloot hij zich aan bij een links geëngageerd theatergezelschap.

Zijn entree in Bollywood maakte hij pas laat, maar toch speelde hij nog mee in meer dan 200 films. Hij werd vooral bekend met zijn rollen als patriarch.

Een tijd geleden gaf hij toe dat hij volledig aan de grond zat. Zijn zoon had de Bollywoodsterren gevraagd om zijn vader te helpen zijn medische kosten te betalen. Na het nieuws van zijn dood betuigden de grote namen van de Indiase cinema eer aan de "marathonloper van de Indiase film".