"Niet verontrust over beslissing Linkebeek"

De organisatoren van De Gordel maken zich niet al te veel zorgen over de beslissing van het schepencollege van Linkebeek om geen toelating te geven voor de wandeltocht op 2 september door de faciliteitengemeente.

Gisteren raakte bekend dat Linkebeek, in navolging van Sint-Genesius-Rode, bezwaren maakte tegen de doortocht van De Gordel door de gemeente. Het gemeentebestuur besliste om geen toelating te geven voor de wandeltocht op het grondgebied van Linkebeek. 

Volgens burgemeester Damien Thiéry (FDF), heeft de organisatie van De Gordel alleen een aanvraag ingediend voor een fietstocht door de gemeente (daarvoor is er wel toestemming gegeven), maar niet voor een wandeltocht. Daardoor kan hij naar eigen zeggen de veiligheid voor de wandeltocht niet garanderen.

Maar Luc Peirlinck, coördinator van De Gordel, maakt zich niet al te veel zorgen. "Op het laatste lokale veiligheidsoverleg was de politie vertegenwoordigd. Daar werden toen geen bezwaren geformuleerd",aldus Peirlinck.

Er is volgens hem een groot misverstand in het spel. "Strikt genomen moet er voor een wandeling geen toelating aangevraagd worden. Er is een verschil tussen een doortocht - wat het in Linkebeek is - en het betreden van het openbaar domein met het plaatsen van bij voorbeeld tenten." Van de beoogde 14 kilometer, loopt volgens Luc Peirlinck vier kilometer over het grondgebied Linkebeek.

Peirlick rekent erop dat de coördinatie door de gouverneur van Vlaams-Brabant het misverstand kan uitvlakken. "Ik maak er mij niet meteen veel zorgen over", klonk het.