Ets van Rembrandt raakt verloren met post

Een Noorse kunstgalerie is een ets van Rembrandt kwijtgespeeld. De galeriehouder wou besparen op de koerierskosten en verzond het werk dus via de gewone post. Maar het raakte verloren.

De galerie in Greaaker, zo'n 80 km van de Noorse hoofdstad Oslo, kocht de ets in Engeland. De ets uit 1658 toont een afbeelding van schrijfmeester Lieven Willemsz van Coppenol.

De galeriehouder liet het via de post naar Noorwegen brengen omdat hij een koerier of een speciale verzekering te duur vond. Toen hij zijn pakje mocht ophalen in het postkantoor, bleek het onvindbaar.

De onfortuinlijke galeriehouder moest genoegen nemen met een schadevergoeding van 130 euro. "Het spijt ons dat dit gebeurd is. We hebben hem aangeraden om stukken met zo'n waarde op een betere manier te versturen en een gepaste verzekering te nemen", reageerde de woordvoerster van het Noorse postbedrijf.