Feest voor oudste drieling van het land

In Eksaarde, een deelgemeente van Lokeren, vieren meer dan honderd familieleden en vrienden de tachtigste verjaardag van Julien, Petrus en Marie-Antoinette De Waele, de oudste drieling van het land.

De drieling Julien, Petrus en Marie-Antoinette De Waele komen uit een gezin van tien kinderen. Echografieën bestonden er in 1932 nog niet, dus was het voor de ouders van Julien, Petrus en Marie-Antoinette wel erg schrikken dat er bij de bevalling niet één, maar drie baby's tevoorschijn kwamen.

De drie wogen tussen 1,5 en 1,9 kilo, een wasmand onder de kachel was hun couveuse. De gebeurtenis was zo uitzonderlijk dat de koster van Eksaarde de klokken luidde voor hun geboorte. Notabelen stonden in de rij voor het peter- en meterschap.

De broers bleven in Eksaarde wonen, op enkele honderden meters van elkaar. Petrus en zijn vrouw kregen twee kinderen, uit het huwelijk van Julien werden drie kinderen geboren. Marie-Antoinette bleef kinderloos.

Vandaag, op hun tachtigste verjaardag, kregen ze van de schepen van Bevolking en Burgerlijke Stand een ingekaderde kopie van hun geboorteakte en een cadeaucheque. Ook vanavond volgen nog festiviteiten voor de prille tachtigers.